Leveringsinformasjon


Fraktinformasjon

Budene leverer mellom kl. 08.00 og 18.00 mellom mandag og fredag. Alle leveranser må være signert for. Ved levering, må du kontrollere emballasjen for skade. Hvis det ser ut til at produktene er skadet, må du ikke godta forsendelsen.


Hvor kan jeg sende bestillingen min?

Budene kommer til ditt hjem- eller arbeidsadresse i Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge, Spania, Sverige, Tsjekkia, Finland, Polen og Storbritannia *. Vær oppmerksom på at Budene ikke leverer til PO-bokser.

* Dessverre kan vi ikke sende til utenlandske avdelinger og territorier i de ovennevnte landene, Kanaløyene, Gibraltar, Isle of Man, Isle of Wight, Shetlandsøyene, Andorra, Ceuta, Melilla, Kanariøyene, Campione d'Italia , Città del Vaticano, Livigno, San Marino, Monaco, Büsingen am Hochrhein, Helgoland, Grønland og Færøyene. Eventuelle bestillinger adressert til disse stedene vil bli kansellert.
Hvordan kan jeg spore bestillingen min?

Klikk på sporet og spornummeret som du finner i Shipping Confirmation email. Deretter går du til sporet og sporavsnittet på kurirens nettsted, og fyller inn spor og spornummer, som du finner i Shipping Confirmation email.

Når vil du sende bestillingen min?

Vi ønsker at du får ditt nye kjøp så snart som mulig! Derfor begynner vi å forberede bestillingene dine så snart vi mottar betalingen. Hvis et element du bestilte er for tiden ikke på lager, vil vi prøve å få det fra et av vårt lager i andre land og sende det derfra. I så fall kan behandlingen og leveringstiden til bestillingen være litt lengre.

Hvis du legger bestillingen din i helgen, begynner vi å behandle den på følgende mandag.


Hvor lenge er leveringstidspunktet?


Standard leveringstider er 3-6 forretningstider, hvis vi sender sko fra lageret i Nederland.

Standard leveringstider er 8-12 forretningstider, hvis vi sender sko fra varehusene i USA eller Asia.


Merk: Leveringstidene nevnt av oss er kun indikasjoner og er ikke garantert. Den siste leveringsdagen er 30 dager. Vi prøver å informere deg om eventuelle forsinkelser, så langt som mulig. For så vidt som loven tillater det, er vi ikke ansvarlige for eventuelle skader som følge av sen levering.

Jeg har mottatt noe annet enn det jeg bestilte! Hva nå?
Ouch, vårt dårlige! I sjeldne tilfeller kan det hende at et feilaktig element sendes ut på grunn av en menneskelig feil. Ta kontakt med vår kundeservice omgående for å gi oss beskjed om problemet. Vi vil gjøre alt vi kan for å løse det for deg.
Et element mangler fra pakken. Hvordan kan du hjelpe?
Merk: Vi anbefaler deg generelt å nekte levering hvis den ytre boksen virker skadet, for lett for innholdet eller manipulert med. I så fall returneres pakken automatisk til oss, og vi refunderer deg for varen / varene.
Hvis du oppdager at et varemerke mangler etter levering, vennligst kontakt vår kundeservice med det samme (i hvert fall innen 2 dager etter leveransen). Vårt team vil starte en undersøkelse med kureren. Siden vi kanskje spørre deg om bilder av den ytre boksen, må du ikke kaste den bort. Hvis det er bekreftet at varen var tapt i transitt, vil vi selvsagt refundere deg for det eller de manglende produktene.